
İçindekiler
- Yasemin pirinci – 1 su bardağı (160 gr)
- Becel Zeytinyağlı Margarin – 1,5 yemek kaşığı (17 gr)
- Köri – 1/2 yemek kaşığı (2 gr)
- Çekirdeksiz kuru üzüm – yarım avuç kadar (20 gr)
- Kabak çekirdeği içi – 1/2 çay bardağı (25 gr)
- Elma sirkesi – 1 yemek kaşığı (10 gr)
- Limon suyu – 1/4 çay bardağı (25 ml)
- Becel Tuz – 1/2 çay kaşığı (1 gr)
- Karabiber – 1/2 çay kaşığı (1 gr)
- Dondurulmuş bezelye – 1 çay bardağı (60 gr)
- Yeşil elma – 1/4'ü kullanılacak (40 gr)
Hazırlık aşamaları
- Yasemin pirincinizi haşlayıp bir kenarda soğumaya bırakın.
- Kısık ateşte iki yemek kaşığı Becel Zeytinyağlı Margarin’i eritin.
- Eriyen yağa sırayla köri, kuru üzüm ve kabak çekirdeklerini ilave edip 2 dakika soteledikten sonra ateşten alın.
- Çeyreğini kullanacağınız yeşil elmanın kabuğunu soyup 1 cm kalınlığında dilimleyin.
- Elmaları bezelyelerle birlikte tavaya ekleyip tüm malzemelerle karıştırın.
- Tavaya sirke, limon suyu, karabiber ve Becel Tuz’u ilave ederek sosu hazırlayın.
- Sosu haşlanmış yasemin pirincinizle karıştırın, ılık pilavınız servise hazır.
Afiyet olsun!
Besin Değerleri
- 1 Porsiyon100 g
- Enerji270 kcal
- Protein6,6 g
- Karbonhidrat46 g
- Yağ6,8 g