
İçindekiler
- Marine etmek için; 100 ml yoğurt
- 180 g domates, soyulmuş ve doğranmış
- 1 yemek kaşığı salça
- 50 g dövülmüş badem
- 2 cm kalınlığında taze zencefil
- 1 tane yeşil acı biber, çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yemek için; 4 adet derisiz tavuk göğsü fileto, kalın kesilmiş (440g)
- 60 g Becel Tereyağ Keyfi
- 4 tane kakule, ezilmiş
- 2 diş sarımsak
- 1 soğan, iyice doğranmış
- 200 ml yarım yağlı süt
- 3 yemek kaşığı kıyılmış kişniş
Hazırlık aşamaları
- Marine etmek için gereken tüm malzemeleri blenderdan geçirip, tavuk göğüslerinin üstüne koyup bir gece bekletin.
- Becel Tereyağ Keyfi’nin yarısını bir tavada ısıtın. Kakuleyi ekleyip 30 saniye pişirin, sonra soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar pişirin.
- Marine sosuyla birlikte tavukları tavaya ekleyin ve kapağı kapalı şekilde sos koyulaşıncaya kadar 15-20 dakika orta ateşte pişirin. Sonrasında sütü ekleyerek iyice karıştırın. Kişnişi de ekledikten sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.
Afiyet olsun!
Besin Değerleri
- 1 Porsiyon318 g
- Enerji332,6 Kkal
- Protein10,7 g
- Karbonhidrat33,4 g
- Yağ17,1 g