Ana sayfa > Tarifler > Zeytinli Limonlu Tavuk

İçindekiler

  • Becel Standart Margarin - 2 yemek kaşığı (30 gr)
  • Tavuk göğüs parçası - 8 adet
  • Siyah zeytin – 12 adet (38 gr)
  • Kuru nane – 1 çay kaşığı (2 gr)
  • Kekik – 1 çay kaşığı (2 gr)
  • Fesleğen – 1 çay kaşığı (2 gr)
  • Limon – 1 adet (70 gr)
  • Maydanoz – 1 yemek kaşığı (10 g)
  • Bal – 1 çay kaşığı (4 gr)
  • Su – 1 bardak (200 ml)

Hazırlık aşamaları

  1. Tavuk göğüs etlerini ızgarada hafifçe pişirin.
  2. Izgarada pişirdiğiniz tavuk etleriyle birlikte dilimlenmiş çekirdeksiz zeytinleri, suyu, baharatları ve dilimlenmiş limonu bir tencereye ekleyip kapağı kapalı şekilde 20 dakika kısık ateşte pişirin.
  3. İnce kıyılmış maydanozla, Becel Standart Margarin ve balı başka bir kapta karıştırın.
  4. Tavukları tencereden çıkarıp bu karışımı tavuklara sürün, ardından tavukları pişirmeye devam edin. İyice kaynatın ve kıvamı hafifçe koyulaşana kadar kısık ateşte tutun.
  5. Pişen tavuk etlerini dilerseniz makarna veya pilavın yanında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon556 g
  • Enerji389 kcal
  • Protein69 g
  • Karbonhidrat4 g
  • Yağ9 g