Ana sayfa > Tarifler > Zencefilli Yıldız Kurabiye

İçindekiler

  • Un - 300 gr
  • Toz badem - 150 gr
  • Oda sıcaklığında yumuşamış Becel Tereyağı Keyfi Kase - 250 gr
  • Pudra şekeri - 70 gr
  • Kabartma tozu – 1/2 paket
  • Yumurta – 2 adet
  • Zencefil – 1 tatlı kaşığı

Hazırlık aşamaları

  1. Unu Becel Tereyağı Keyfi Paket, pudra şekeri, zencefil, kabartma tozu ve yumurtalarla birlikte büyükçe bir karıştırma kasesinde karıştırın.
  2. Karışımı tezgaha aktarıp yoğurarak kurabiye hamuru haline getirin.
  3. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  4. Hamuru tekrar tezgaha alıp merdane ile yarım santim kalınlığında açın.
  5. Yıldız şeklindeki kalıpla hamurdan parçalar çıkarıp yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
  6. 180⁰C’de yaklaşık 20-25 dakika üstleri pembeleşene kadar pişirip soğumaya bırakın.
  7. Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra arzuya göre üstüne pudra şekeri serpiştirerek servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon70 g
  • Enerji258,1 Kcal
  • Protein5,5 g
  • Yağ16,4 g