Ana sayfa > Tarifler > Yumurta Beyazlı Yeşil Omlet

İçindekiler

  • Soğan – 1 orta boy (120 gr)
  • Maydanoz – 1/2 bağ (95 gr)
  • Nane – 1/2 bağ (43 gr)
  • Kaşar peyniri - 3,5 kibrit kutusu (100 gr)
  • Yumurta beyazı - 8 adet (272 gr)
  • Becel Standart Margarin – 2 yemek kaşığı (26 gr)
  • Becel Tuz - 1/2 çay kaşığı (1 gr)
  • Karabiber - 1 çay kaşığı (2gr)
  • Kimyon – 1 çay kaşığı (2 gr)

Hazırlık aşamaları

  1. Soğanları piyazlık doğrayın, nane ve maydanozların yapraklarını ayırın.
  2. Peynir ve yumurta dışındaki tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar mutfak robotundan geçirin.
  3. Teflon tavaya karışımı ilave edin ve kapağı kapalı bir şekilde 20 dakika kısık ateşte pişirin.
  4. Daha sonra yumurta beyazlarını fazla köpürtmeden çırparak karışıma ilave edin.
  5. Tavanın kapağını kapatarak 5 dakika kısık ateşte pişirin.
  6. Rendelenmiş peyniri yumurtanın üzerine dağıtın. Kapağı kapalı bir şekilde 2 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ardında servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon160 g
  • Enerji160 kcal
  • Protein14,6 g
  • Karbonhidrat7,4 g
  • Yağ8 g