Ana sayfa > Tarifler > Yufkada Tart

İçindekiler

  • Yufka – 3 adet
  • Eritilmiş Becel Tereyağı Keyfi Kase - 50 gr
  • İkiye bölünmüş sucuk – birkaç dilim
  • Dilimlenmiş sosis – 2 adet
  • Dilimlenmiş yeşil zeytin – 1 çorba kaşığı
  • Dilimlenmiş siyah zeytin – 1 çorba kaşığı
  • Dilimlenmiş yeşil sivri biber – 1 adet
  • Dilimlenmiş kırmızı kapya biber – 1 adet
  • Rendelenmiş kaşar peyniri - 200 gr
  • Dilimlenmiş çeri domates – birkaç adet

Hazırlık aşamaları

  1. Yufkalardan birini tezgaha yayın. Üstüne fırça ile erimiş Becel Tereyağı Keyfi’ni sürüp ikinci yufkayı yerleştirin.
  2. Tekrar fırça ile erimiş Becel Tereyağı Keyfi sürüp üçüncü yufkayı da yerleştirin.
  3. 4 adet ufak tart kalıbını kalan yağ ile yağlayın.
  4. Tart kalıplarınızdan biraz daha büyük yuvarlak bir kalıp kullanarak yufkadan 4 adet daire çıkarın.
  5. Yufkaları tart kalıplarınıza yerleştirip 180⁰C’de pembeleşene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  6. Sucuk dilimlerini, sosisleri, biberleri, peyniri, domates ve zeytinleri bir kasede karıştırın.
  7. Fırından çıkardığınız yufkaların içlerini hazırladığınız karışımla doldurup tekrar fırına sürün.
  8. 10-12 dakika daha pişirip tartlarınızı fırından çıkarın.
  9. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon100 g
  • Enerji267,8 Kcal
  • Protein8,7 g
  • Karbonhidrat28,9 g
  • Yağ14,1 g1
  • Enerji224,7 Kcal
  • Protein7,2 g
  • Karbonhidrat115,2 g
  • Yağ11,5 g