Ana sayfa > Tarifler > Yoğurtlu Buğdaylı Yeşil Mercimek Çorbası

İçindekiler

  • Haşlanmış yeşil mercimek – 1 su bardağı
  • Haşlanmış buğday – ½ su bardağı
  • Becel Tereyağı Keyfi Kase - 30 gr
  • Yoğurt – 2 su bardağı
  • Sıcak su – 1,5 su bardağı
  • Yumurta – 1 adet
  • İnce kıyılmış sarımsak – 2 diş
  • Kuru nane – 1 tatlı kaşığı
  • Becel Tuz
  • Toz kırmızı biber

Hazırlık aşamaları

  1. Yoğurdu ve yumurtayı tencereye alıp tel çırpıcı ile çırparak iyice karıştırın.
  2. Sıcak suyu yavaş yavaş eklerken çırpmayı sürdürün.
  3. Haşlanmış buğdayı ve yeşil mercimekleri ekleyip tencereyi ateşe koyun. Kaynama noktasına gelene kadar sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
  4. Kaynama noktasına geldikten sonra altını kısıp 2 dakika daha pişirin ve ateşten alın. Tuzunu ayarlayıp karıştırın.
  5. 15 gr Becel Tereyağı Keyfi’ni bir tavada eritip sarımsağı ve naneyi kavurun.
  6. Çorbanın üstüne döküp karıştırın.
  7. Kalan 15 gr Becel Tereyağı Keyfi’ni de başka bir tavada eritip içine 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ekleyin.
  8. Çorbayı kaseye pay edip üstüne kırmızı biberli yağ gezdirerek servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon250 g
  • Enerji214,1 Kcal
  • Protein10,8 g
  • Karbonhidrat22,6 g
  • Yağ9,5 g