Ana sayfa > Tarifler > Vanilyalı Armut Tatlısı

İçindekiler

  • Armut – 2 adet
  • Toz şeker – ¾ su bardağı
  • Su - 250 ml
  • Vanilya çubuğu – 1 adet
  • Limon suyu - 25 ml
  • Becel Tereyağı Keyfi Paket - 20 gr
  • Kavrulmuş file badem – 1 çorba kaşığı
  • Vanilyalı dondurma
  • Nane yaprakları

Hazırlık aşamaları

  1. Vanilya çubuğunu boylamasına ikiye yarıp bıçağın sırtı ile tohumlarını çıkarın.
  2. Şeker, su ve limon suyu ile birlikte tencereye alıp kaynama noktasına getirin.
  3. Armutları soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
  4. Kesik yüzleri yukarı bakacak şekilde tencereye yerleştirin.
  5. Üstünü yağlı kağıtla örtüp kapağını kapatarak 20 dakika pişirin.
  6. Armutları şerbetten süzerek çıkarın.
  7. Becel Tereyağı Keyfi’ni yapışmaz tabanlı tavada eritip hafif kızdırın.
  8. Armutları kesik yüzleri tavaya gelecek şekilde nazikçe yerleştirip 1 dakika kızartın. Diğer tarafını da çevirip pişirdikten sonra servis tabağına alın.
  9. Üstüne birer top vanilyalı dondurma yerleştirip kavrulmuş file badem ve nane yaprakları serpiştirerek servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon100 g
  • Enerji196,1 Kcal
  • Protein0,9 g
  • Karbonhidrat118,1 g
  • Yağ4,3 g