Ana sayfa > Tarifler > Ton Balıklı Roka Salatası

İçindekiler

  • Ton balığı – 250 gr
  • Roka – 3 demet (225 gr)
  • Kapari – 1 yemek kaşığı (15 gr)
  • Haşlanmış mısır – 5 tatlı kaşığı (50 gr)
  • Siyah zeytin – 8 adet (30 gr)
  • Becel Zeytinyağlı Margarin – 2 yemek kaşığı (23 gr)
  • Kimyon – 1 çay kaşığı (2 gr)
  • Pul biber – 1 çay kaşığı (2 gr)
  • Limon suyu – 1/2 çay bardağı (50 ml)
  • Az yağlı beyaz peynir – 1,5 kibrit kutusu (45 gr)

Hazırlık aşamaları

  1. Dilediğiniz büyüklükte doğradığınız rokaları kapari, mısır, çekirdeği çıkarılmış zeytinleri ve yağını süzdürülmüş ton balıklarıyla karıştırın.
  2. Kimyon ve pul biberi kısık ateşte Becel Zeytinyağlı Margarin ile bir dakika kadar soteleyip ateşten alın. Limon suyunu tavaya ekleyip sos hazırlayın.
  3. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine döküp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon180 g
  • Enerji211 kcal
  • Protein21,8 g
  • Karbonhidrat7,3 g
  • Yağ11 g