Ana sayfa > Tarifler > Tavuklu Pizza

İçindekiler

  • Hamuru için; 2/3 su bardağı mısır unu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/4 tatlı kaşığı kekik
  • 1 büyük yumurta, çırpılmış
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı Becel Zeytinyağlı, eritilmiş
  • Pizza; 4 yemek kaşığı püre haline getirilmiş barbunya
  • 1/2 su bardağı tavuk, haşlanmış ve parçalanmış
  • 1 tane domates, küp küp doğranmış
  • 100 g rendelenmiş kaşar
  • 1 yemek kaşığı taze kişniş, kıyılmış

Hazırlık aşamaları

  1. Fırını 180 C’ye getirip, tepsiyi Becel Zeytinyağlı’yla yağlayınız.
  2. Hamurun bütün kuru malzemelerini karıştırıp içine yumurta, su ve Becel Zeytinyağlı’yı ekleyiniz. Bütün malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra tepsiye parmak kalınlığında koyunuz.
  3. Hamurun uçları kızarana kadar 15 dakika pişirin.
  4. Pizza hamurunu fırından alıp içine kalan malzemeleri (kişniş hariç) listelendiği sıraya göre hamurun üstüne ekleyiniz ve 5 dakika daha pişiriniz.
  5. Fırından çıkardığınız pizzayı 5 dakika soğuttuktan sonra kişnişi üstüne ekleyin. Afiyet olsun.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon137 g
  • Enerji274,4 Kkal
  • Protein14,7 g
  • Karbonhidrat21,1 g
  • Yağ14,6 g