Ana sayfa > Tarifler > Şekilli Kurabiyeler

İçindekiler

  • Un (420 gr)
  • Becel Tereyağı Keyfi Paket Margarin (140 gr)
  • Pudra şekeri (50 gr)
  • Kabartma tozu – 1/2 paket (5 gr)
  • Yumurta - 1 adet (50 gr)
  • Zencefil – 2 çay kaşığı (5 gr)
  • Tarçın - 2 çay kaşığı (5 gr)
  • Renkli şeker hamurları (160 gr)
  • Su- 1/2 çay bardağı

Hazırlık aşamaları

  1. Unu, oda sıcaklığında yumuşamış Becel Tereyağı Keyfi, pudra şekeri, tarçın, zencefil, kabartma tozu ve yumurta ile birlikte büyükçe bir karıştırma kasesine alıp karıştırın.
  2. Karışımı tezgaha aktarıp yoğurarak kurabiye hamuru haline getirin.
  3. Hazırladığınız hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  4. Hamuru tekrar tezgaha alıp merdane ile yarım santim kalınlığında açın.
  5. Hayvan ve çiçek figürlü kalıplarla hamurdan parçalar çıkarıp yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
  6. 180C’de yaklaşık 20 dakika üstleri pembeleşene kadar pişirip soğumaya bırakın.
  7. Farklı renklerdeki şeker hamurlarını 2 mm inceliğinde açıp kurabiyelerinizi kestiğiniz kalıplar ile keserek şekillendirin.
  8. Hamurların arkalarına fırça ile su sürüp kurabiyelerin üstlerine yapıştırın.
  9. Hayvan figürlerine göz, burun ve ağız yapın.
  10. Biraz kuruduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon25 g
  • Enerji96 kcal
  • Protein1,6 g
  • Yağ3,9 g
  • Karbonhidrat13,5 g