Ana sayfa > Tarifler > Sebze Topları

İçindekiler

  • 2 tane sakız kabağı, küp küp doğranmış
  • 1 tane yeşil biber, küp küp doğranmış
  • 1 tane kırmızı soğan, küp küp doğranmış
  • 3 tane domates, küp küp doğranmış
  • 2- 3 dal taze soğan, kıyılmış
  • 2 taze kırmızı acı biber (isteğe bağlı), ince ince doğranmış
  • Bir avuç içi kadar konserve tatlı mısır
  • 2 orta boy patates, rendelenmiş
  • Bir avuç dolusu dondurulmuş bezelye, çözdürülmüş
  • 1 diş sarımsak, dövülmüş
  • 10 tane taze nane, iyice kıyılmış
  • Tuz ve karabiber
  • 4 orta boy yumurta
  • 200 g un
  • 2 yemek kaşığı Becel

Hazırlık aşamaları

  1. Büyük bir kasede, kabak, yeşil biber, kırmızı soğan, domates, taze soğan, kırmızı acı biber, tatlı mısır, patates, bezelye, sarımsak ve naneyi iyice karıştırın.
  2. Tuz ve karabiber ekleyip yumurtaları kırın. Sonrasında unu da ekleyip karıştırın.
  3. Becel’i bir tavada eritin. Karışımdan birer yemek kaşığı büyüklüğünde 3-4 parçayı tavaya koyun. Orta ateşte iyice pişene kadar kızartın.
  4. Aynı işlemi bütün sebze topları pişene kadar tekrarlayın.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon192,5 g
  • Enerji164,5 Kkal
  • Protein7,1 g
  • Karbonhidrat24,3 g
  • Yağ4 g