Ana sayfa > Tarifler > Safranlı Karnabahar ve Arpacık Soğanları

İçindekiler

  • Becel Zeytinyağlı Margarin – 2 yemek kaşığı (23 gr)
  • Arpacık soğan – 1 file (450 gr)
  • Sarımsak - 2 diş (4 gr)
  • Karnabahar - 1 orta boy (450 gr)
  • Su – 1 büyük bardak (350 ml)
  • Üzüm sirkesi – 1 çay bardağı (100 ml)
  • Limon suyu – 6 yemek kaşığı (60 ml)
  • Safran – 1/2 çay kaşığı (1 gr)
  • Becel Tuz – 1 çay kaşığı (2 gr)

Hazırlık aşamaları

  1. Tencerede Becel Zeytinyağlı Margarini eritin.
  2. Soyulmuş arpacık soğanlarını ekleyin. Kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı şekilde 10 dakika pişirin.
  3. Dövülmüş sarımsağı ilave edin 2 dakika daha pişirin.
  4. Kalan tüm malzemeleri ilave edin.
  5. Tencerenin ağzı kapalı şekilde 20 dakika daha pişirerek servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon180 g
  • Enerji84 kcal
  • Protein2,6 g
  • Karbonhidrat15,2 g
  • Yağ1,9 g