Ana sayfa > Tarifler > Sabuni Helva

İçindekiler

  • Buğday nişastası - 50 gr
  • Toz badem - 150 gr
  • Becel Tereyağı Keyfi Paket - 100 gr
  • Su - 200 ml
  • Bal - 150 gr
  • Kavrulmuş file badem
  • Kurutulmuş gül

Hazırlık aşamaları

  1. Nişastayı su ile karıştırıp süzgeçten geçirerek tencereye alın.
  2. Balı bir kapta ısıtın. Nişastaya ekleyip tencereyi kısık ateşe koyun.
  3. Toz bademi tencereye ilave edip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak helvayı pişirin.
  4. Helva koyulaşıp karıştırması zor bir kıvama gelince 30 gr Becel Tereyağı Keyfi’ni ekleyip kavurmayı sürdürün. Kavurmak zorlaştıkça azar azar Becel Tereyağı Keyfi’ni ekleyip karıştırmaya devam edin. Helvayı bu şekilde toplam 10 dakika kavurun, sakız kıvamına gelince ateşten alın.
  5. İçleri ıslatılmış kare kalıplar kullanarak helvayı tabaklara pay edin.
  6. Üzerine file badem ve gül koyarak servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon100 g
  • Enerji322 Kcal
  • Protein5 g
  • Karbonhidrat30,6 g
  • Yağ21,7 g