Ana sayfa > Tarifler > Rokfor Peynirli Yeşil Salata

İçindekiler

  • Iceberg – orta boy (300 gr)
  • Maydanoz – 1 demet (190 gr)
  • Salatalık – 1 orta boy (115 gr)
  • Yeşil elma – küçük boy (100 g) yeşil elma
  • Portakal suyu – 1 çay bardağı (100 ml)
  • Ceviz – 2 avuç (80 gr)
  • Rokfor peyniri – 2 kibrit kutusu (60 gr)
  • Bal – 1 yemek kaşığı (8 gr)
  • Karabiber – 1 çay kaşığı (2gr)
  • Becel Formum Tuz - 1 çay kaşığı (2 gr)
  • Becel Zeytinyağlı Margarin – 2 yemek kaşığı (23 gr)
  • Grissini – 3 adet (36 gr)

Hazırlık aşamaları

  1. Taze sıkılmış portakal suyu, bal, karabiber ve Becel Formum Tuz’u kısık ateşte ısıtın.
  2. Bal eridiğinde ateşin altını kapatın, Becel Zeytinyağlı margarin’i ilave edin ve çırparak erimesi sağlayın.
  3. Kabaca doğranmış Iceberg’leri, 1 cm kalınlığında dilimlenmiş salatalık ve yeşil elmaları oda sıcaklığındaki ballı sosla harmanlayın.
  4. Salatanızı ufalanmış rokfor peyniri ve kabaca dövülmüş cevizle servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon250 g
  • Enerji311 kcal
  • Protein9,8 g
  • Karbonhidrat22,5 g
  • Yağ22,2 g