Ana sayfa > Tarifler > Portakallı Havuç Çorbası

İçindekiler

  • 15 g Becel Zeytinyağlı
  • 1 büyük soğan, doğranmış
  • 225 g patates, soyulmuş ve küp küp doğranmıış
  • 300 ml yarım yağlı süt
  • 600 ml suyla hazırlanmış Knorr Tavuk Suyu
  • 2 portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • Öğütülmüş karabiber

Hazırlık aşamaları

  1. Becel Zeytinyağlı’yı bir tencerede ısıtıp soğanları pembeleşinceye kadar kızartın.
  2. Kalan malzemeleri ekleyip tencereyi kapatıp kaynayana kadar pişirin.
  3. Yaklaşık 20 dakika sebzeler yumuşayıncaya kaar kısık ateşte kaynatın.
  4. Biraz soğutup püre kıvamını alana kadar blenderdan geçirin.
  5. İsteğe bağlı baharat ilave edip ve çorbanın kıvamına göre tavuk suyu ekleyip ısıttıktan sonra servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon382 g
  • Enerji127,1 Kkal
  • Protein5,1 g
  • Karbonhidrat18,9 g
  • Yağ3 g