Ana sayfa > Tarifler > Portakallı Enginar Kalbi ve Mantar

İçindekiler

  • Becel Zeytinyağlı Margarin - 2 yemek kaşığı (23 gr)
  • Kültür mantarı - 30 adet (450 gr)
  • Sarımsak – 2 diş (4 gr)
  • Enginar kalbi – 10 adet (500 gr)
  • Su – 1 büyük bardak (360 ml)
  • Portakal suyu – 1 su bardağı (250 ml)
  • Limon suyu - 6 yemek kaşığı (60 ml)
  • Domates salçası – 1 yemek kaşığı (12 gr)
  • Becel Tuz – 1/2 çay kaşığı (1 gr)
  • Karabiber –1/2 çay kaşığı (1gr)

Hazırlık aşamaları

  1. Tencerede Becel Zeytinyağlı Margarin’i eritin, ikiye kesilmiş mantarları ilave edin.
  2. Mantarları kısık ateşte yaklaşık 5 dakika soteledikten sonra ikiye kesilmiş sarımsakları ilave edin ve pişirmeye devam edin.
  3. Kalan tüm malzemeleri ilave ederek 15-20 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  4. Pişen sebzeleri süzün. Süzdüğünüz sebze suyunu kaynatarak şurup kıvamına getirin.
  5. Sebzeleri, şurup kıvamına gelen sosa ilave edin ve hızlıca soteleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon320 g
  • Enerji121 kcal
  • Protein6 g
  • Karbonhidrat21 g
  • Yağ3,4 g