Ana sayfa > Tarifler > Portakallı Bademli Revani

İçindekiler

  • Kek için:
  • Un – 130 gr
  • İrmik – 165 gr
  • Kabartma tozu – 1 paket
  • Oda sıcaklığında yumuşamış Becel Tereyağı Keyfi Paket - 80 gr
  • Yoğurt - 40 gr
  • Toz şeker - 200 gr
  • Beyazları ve sarıları ayrılmış yumurta – 3 adet
  • Vanilya özütü – 1 çay kaşığı
  • Portakal kabuğu rendesi – 1 adet
  • Süt – 250 ml
  • Bir tutam Becel Tuz
  • Şerbet için:
  • Toz şeker - 150 gr
  • Su - 250 ml
  • Portakal suyu - 130 ml
  • Limon suyu – 1 tatlı kaşığı
  • Servis için:
  • Kavrulmuş file badem
  • Portakal kabuğu rendesi
  • Hindistan cevizi

Hazırlık aşamaları

  1. Un, irmik ve kabartma tozunu bir karıştırma kabına alıp tel çırpıcı ile karıştırın.
  2. Oda sıcaklığında yumuşamış Becel Tereyağı Keyfi ile toz şekeri mikserde karıştırın. Mikser çalışmaya devam ederken yoğurdu ekleyin.
  3. Yoğurt karıştıktan sonra yumurta sarılarını teker teker ilave edin.
  4. Birkaç dakika çırptıktan sonra vanilya özütünü, portakal kabuğu rendesini ve sütü ekleyin.
  5. Unu yavaşça ilave ederek karıştırmayı sürdürün. Karışım homojen hale gelince mikseri durdurun.
  6. Mikserinizi temizledikten sonra ayrı bir karıştırma kabında yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile kabarana kadar çırpın.
  7. Kabarmış yumurta beyazlarını önceki karışıma ekleyip spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın.
  8. Fırın kabınızı yağlayıp karışımı boşaltın.
  9. Önceden ısıtılmış 180⁰C fırında kontrollü olarak yaklaşık 40 dakika pişirin.
  10. Revaniniz pişerken şerbeti hazırlayın.
  11. Toz şeker, su ve portakal suyunu bir tencerede kaynama noktasına getirin. Kaynama noktasına geldikten sonra altını kısıp 5 dakika pişirin.
  12. Limon suyunu ekleyip ateşten alın, soğumaya bırakın.
  13. Fırından çıkardığınız sıcak revaninin üstüne soğuk şerbeti gezdirin.
  14. Soğuduktan sonra üstüne kavrulmuş file bademler, portakal kabuğu rendesi ve Hindistan cevizi serpiştirerek tatlınızı servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon150 g
  • Enerji345,9 Kcal
  • Protein6,9 g
  • Karbonhidrat56,3 g
  • Yağ10,8 g