Ana sayfa > Tarifler > Perde Pilavı

İçindekiler

  • Kuzu incik – 1 adet
  • Pirinç – 3/4 su bardağı
  • Dolmalık Kavrulmuş fıstık - 20 gr
  • Kavrulmuş kabuksuz badem - 40 gr
  • Becel Tereyağı Keyfi Kase - 40 gr
  • Becel Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Tarçın
  • Hamur için:
  • Yumurta – 2 adet
  • Yoğurt – 1 çorba kaşığı
  • Eritilmiş Becel Tereyağı Keyfi Kase - 50 gr
  • Karbonat – 1/2 çay kaşığı
  • Un - 150 gr
  • Dışı için:
  • Kabuksuz kavrulmuş badem - 10 gr

Hazırlık aşamaları

  1. Kuzu inciği bol su ile tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın. Sudan çıkarıp soğuduktan sonra etini didikleyin.
  2. 40 gr Becel Tereyağı Keyfi’ni tencerede eritip kızdırın.
  3. Pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun.
  4. Bir tutam tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın ilave edip karıştırın.
  5. Üstüne inciği haşladığınız sudan 1 su bardağı ekleyip pirinçler suyu çekene kadar pişirin.
  6. Ateşten alıp badem, dolmalık fıstık ve etleri ekleyip dinlenmeye bırakın.
  7. Perde hamuru için; yumurtaları bir karıştırma kabında çırpın.
  8. Yoğurdu, 40 gr eritilmiş Becel Tereyağı Keyfi’ni ve karbonatı ilave edip karıştırın. Unu azar azar ekleyip hafif yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  9. Hamuru merdane ya da oklava ile kalınca açın.
  10. Isıya dayanıklı orta boy seramik kaplarınızı bir fırça yardımıyla kalan Becel Tereyağı Keyfi ile yağlayın.
  11. Hamuru kaplarınızın içini kaplayabilecek büyüklükte parçalara bölün. Kapların duvarlarına bademlerden yapıştırıp hamuru kenarlardan dışarı taşacak şekilde kaplara döşeyin.
  12. İçlerini hazırladığınız pilavla doldurup dışarı taşan hamur parçalarıyla tabanlarını sıkıca kapatın.
  13. 180°C fırında hamur iyice kızarana kadar 30-35 dakika pişirip sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon125 g
  • Enerji332 Kcal
  • Protein18 g
  • Karbonhidrat30 g
  • Yağ16,3 g