Ana sayfa > Tarifler > Patlıcanlı Pilav

İçindekiler

  • Ufak küp doğranmış kemer patlıcan – 1 adet
  • Becel Tereyağı Keyfi Kase – 3 çorba kaşığı
  • İnce kıyılmış arpacık soğan – 3 adet
  • Pirinç – 1 su bardağı
  • Sıcak su – 1,5 su bardağı
  • İnce kıyılmış dereotu – 2 dal
  • Becel Tuz
  • Karabiber
  • Tarçın
  • Yenibahar

Hazırlık aşamaları

  1. Ufak küp doğranmış patlıcanları tuzlayın.
  2. Becel Tereyağı Keyfi’ni yapışmaz tabanlı bir tencerede ısıtıp patlıcanları tencereye alın ve birkaç dakika karıştırarak kızartın.
  3. Soğanları ekleyip 2 dakika pişirin ve pirinçleri ilave edin.
  4. 2 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra bir tutam tuz, karabiber, tarçın ve yenibahar ekleyin.
  5. Suyunu da ilave edip kapağını kapatın. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Ateşten alıp dereotlarını ekleyin ve karıştırın.
  7. 20 dakika dinlendirdikten sonra pilavınızı servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon200 g
  • Enerji242,5 Kcal
  • Protein4,2 g
  • Karbonhidrat43,6 g
  • Yağ5,8 g