Ana sayfa > Tarifler > Pane Tulum Peynirli Cevizli Köy Eriştesi

İçindekiler

  • Yumuşak tulum peyniri - 250 gr
  • Kavrulmuş ceviz - 150 gr
  • Köy eriştesi - 300 gr
  • Becel Tereyağı Keyfi Kase – 2 çorba kaşığı
  • Kıyılmış maydanoz – birkaç dal
  • Un – 1 su bardağı
  • Yumurta – 2 adet
  • Galeta unu – 1 su bardağı
  • Becel Tuz
  • Karabiber

Hazırlık aşamaları

  1. Köy eriştesini tuzlu kaynar suda hafif diri kıvamda haşlayın.
  2. Tulum peynirinden elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerlerine bastırarak yassılaştırın. Unu ve galeta ununu ayrı tabaklara alın, yumurtaları bir kasede çırpın.
  3. Peynirlerinizi ilk önce una bulayıp üstlerindeki fazla unu silkeleyin. Daha sonra yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayın.
  4. Bir kaşık Becel Tereyağı Keyfi'ni bir tavada ısıtın.
  5. Galetayla kaplanmış peynirleri tavaya alıp ters yüz ederek pişirin. Pişen peynirleri bir tabağa alın.
  6. Bir kaşık Becel Pratik Tereyağı Keyfi’ni aynı tavaya alıp ısıtın. Erişteleri süzüp eriyen yağa ekleyin.
  7. Bir tutam tuz, karabiber, ceviz ve maydanozları ekleyip karıştırın.
  8. Servis tabaklarına pay edip üstüne panelenmiş tulum peynirlerini yerleştirerek servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon70 g
  • Enerji194,9 Kcal
  • Protein7,9 g
  • Karbonhidrat84,7 g
  • Yağ9,7 g