Ana sayfa > Tarifler > Pancarlı Risotto

İçindekiler

  • Risotto pirinci - 50 gr
  • Sebze suyu - 250 ml
  • Pancar 1 adet
  • Beyaz şarap - 50 ml
  • Becel Tereyağı Keyfi Kase – 2 çorba kaşığı
  • İnce yemeklik doğranmış soğan – ½ adet
  • İnce kıyılmış sarımsak – 1 diş
  • File antep fıstığı
  • Becel Tuz

Hazırlık aşamaları

  1. Pancarı yağlı kağıda sarıp 200⁰C ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
  2. Fırından çıkarıp ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra kabuklarını soyup parçalara bölün.
  3. El blenderiyle ezerek püre haline getirin. Becel Tereyağı Keyfi’ni yapışmaz tabanlı tencerede ısıtın.
  4. Soğanları ve sarımsakları ekleyip 2 dakika çevirin.
  5. Pirinçleri ve bir tutam tuzu ekleyip 1 dakika karıştırarak kavurun.
  6. Şarabı ilave edip orta ateşte 1 dakika daha pişirdikten sonra sebze suyunu azar azar eklemeye başlayın. İlk önce suyun 100 ml’sini ekleyin. Karıştırarak pişirip pirinçlerin suyu çekmesini sağlayın. Suyu azar azar ilave edip karıştırarak aynı işlemi sürdürün.
  7. Pişirme işleminin dakikasında püre haline getirdiğiniz pancarı tencereye alın.
  8. Karıştırarak 2 dakika daha pişirin ve risotto’nuzu ateşten alın.
  9. Tabaklara pay edip üzerlerini file Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon250
  • Enerji278,1 Kcal
  • Protein6,7 g
  • Karbonhidrat39,3 g
  • Yağ8,9 g