Ana sayfa > Tarifler > Otlu Omlet

İçindekiler

  • Karışık Ege otları (ısırgan otu, ebegümeci, rezene) – 8-10 dal
  • Dilimlenmiş yeşil zeytin – 1 çorba kaşığı
  • Ufalanmış beyaz peynir - 60 gr
  • Rendelenmiş kaşar peyniri - 40 gr
  • Yumurta – 4 adet
  • Süt – 3/4 çay bardağı
  • Becel Tereyağı Keyfi Kase - 20 gr
  • Becel Tuz
  • Karabiber

Hazırlık aşamaları

  1. Yumurtaları süt, beyaz peynir, bir tutam tuz ve karabiberle bir kasede çırpın.
  2. Otları ince kıyıp zeytinlerle birlikte yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
  3. Bir tavada 5 gr Becel Tereyağı Keyfi’ni eritin.
  4. Yuvarlak kalıp kullanarak omleti yuvarlak şekilde pişirin.
  5. Pişirirken üstüne biraz kaşar peyniri serpiştirin.
  6. Her seferinde tavaya yeniden Becel Tereyağı Keyfi eklemeyi unutmayın.
  7. Omletlerinizi hemen servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon83 g
  • Enerji227 Kcal
  • Protein13,4 g
  • Karbonhidrat13,8 g
  • Yağ13,3 g