Ana sayfa > Tarifler > Orman Meyveli Pasta

İçindekiler

  • Yumurta - 3 adet (150 g)
  • Toz şeker (150 gr)
  • Un (180 gr)
  • Limon kabuğu rendesi – 1 adet (30 gr)
  • Becel Tereyağı Keyfi Kase Margarin - 4 yemek kaşığı (40 gr)
  • Kabartma tozu – 1/2 paket (5 gr)
  • Vanilya özütü – 1 tatlı kaşığı (5 gr)
  • Light krema (80 gr)
  • Beyaz kuvertür çikolata (50 gr)
  • Becel Tereyağı Keyfi Kase Margarin – 2 yemek kaşığı (20 gr)
  • Yağsız süt – 1/2 çay bardağı (50 gr)
  • Labne (50 gr)
  • Karışık orman meyveleri (yabanmersini, ahududu, böğürtlen, Frenk üzümü, çilek)

Hazırlık aşamaları

  1. Kekin hazırlanması için, yumurta ve şekeri mikserde birkaç dakika çırparak kabartın.
  2. Eritilmiş Becel Tereyağı Keyfi’ni, elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip bir spatula ya da tahta kaşık ile yavaşça karıştırın.
  3. Limon kabuğu rendesi ve vanilya özütünü de ilave edip karıştırdıktan sonra kek karışımınızı yağlanıp unlanmış kelepçeli kek kalıbına boşaltın.
  4. 180 dereceye ayarlanmış fırında kontrollü olarak 30-35 dakika pişirin. İçinin pişip pişmediğini bir kürdanla test edin.
  5. Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkararak ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.
  6. Krema için Becel Tereyağı Keyfi, süt ve beyaz kuvertür çikolatayı bir tavada karıştırarak eritin.
  7. Soğutulmuş kremayı mikserin hızlı devrinde çırparak sertleşip kabarmasını sağlayın.
  8. İçine beyaz çikolatalı karışımı ve labneyi ekleyip spatula ile karıştırın.
  9. Soğuyan keki ince ve uzun bir bıçakla ortadan ikiye bölün.
  10. Kremanızı bir sıkma poşetine doldurup yarısını kekin alt yarısının üstüne sıkın. Meyveleri karışık olarak serpiştirip kekin üst katını kremanın üstüne kapatın. Kalan kremayı en tepeye yayıp kalan meyvelerle süsleyin.
  11. 1 Pastanızı buzdolabında en az 2 saat soğuttuktan sonra servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon45 g
  • Enerji103 kcal
  • Protein2,3 g
  • Yağ3,6 g
  • Karbonhidrat15,4 g