Ana sayfa > Tarifler > Orman Meyveli Pankek

İçindekiler

  • Un - 245 gr
  • Toz şeker - 50 gr
  • Kabartma tozu - 8 gr
  • Becel Tuz – ½ çay kaşığı
  • Süt - 420 gr
  • Yumurta - 2 adet
  • Eritilmiş Becel Tereyağı Keyfi Paket - 60 gr
  • Vanilya – ½ paket
  • Yabanmersini
  • Frambuaz
  • Bal
  • Pudra şekeri

Hazırlık aşamaları

  1. Unu toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve tuzla birlikte bir karıştırma kabında karıştırın.
  2. Süt, yumurta ve 45 gr eritilmiş Becel Tereyağı Keyfi’ni bir başka kapta çırparak karıştırın.
  3. Sıvı karışımı unlu karışıma ilave edip homojen bir karışım elde edene kadar tel çırpıcı ile çırpın.
  4. Orta boy bir tavayı Becel Tereyağı Keyfi ile yağlayıp ısıtın.
  5. Ufak bir kepçe dolusu pankek harcını tavaya döküp her yüzünü bir iki dakika pişirip tavadan alın.
  6. Tavaya yeniden pankek harcı koymadan evvel tavanızı yağlamayı unutmayın.
  7. Pişirdiğiniz pankekleri üstlerine pudra şekeri gezdirerek bal, frambuaz ve yabanmersinleri eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon100 g
  • Enerji186,1 Kcal
  • Protein5,1 g
  • Karbonhidrat142,2 g
  • Yağ6,2 g