Ana sayfa > Tarifler > Nohutlu Pancar Sote Üzerinde Izgara Bonfile Dilimleri

İçindekiler

  • Yağsız dana bonfile (500 gr)
  • Becel Tereyağı Keyfi Sıvı Margarin – 3 çorba kaşığı
  • Pancar (350 gr)
  • Kırmızı soğan - 1 büyük boy
  • Haşlanmış nohut (150 gr)
  • Roka (100 gr)
  • Taze nane yaprakları
  • Frenk soğan – bir kaç dal
  • Balsamic – 2 çorba kaşığı
  • Teriyaki sos – 2 çorba kaşığı
  • Biberiye – 1 dal
  • Taze kekik - 2 dal
  • Sarımsak – 2 diş
  • Becel Tuz
  • Karabiber

Hazırlık aşamaları

  1. Eti bir gece önceden teriyaki sos, biberiye, taze kekik, sarımsak ve taze çekilmiş karabiber ile marine edin.
  2. Izgara tavanızı iyice ısıtıp içine bir çorba kaşığı Becel Tereyağı Keyfi Sıvı Margarin ekleyip kızdırın.
  3. Marine edilmiş bonfilelerin her yüzünü ızgara tavada mühürledikten sonra taze baharatlar ve sarımsaklarla birlikte fırın kabına alın.
  4. Fırın kabını alüminyum folyo ile kapatıp folyonun üzerine bir kaç delik açarak önceden ısınmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  5. Folyoyu açıp 5 dakika daha pişirdikten sonra eti fırından alın ve dinlenmeye bırakın.
  6. Pancarları iyice yıkayıp kurulayın ve soymadan teker teker alüminyum folyoya sarın.
  7. 180 derece fırında 30 dakika pişirip fırından çıkarın.
  8. Folyoları çıkarıp pancarların ılınmasını bekleyin. Kabuklarını soyup pancarları dilimleyin.
  9. İki çorba kaşığı Becel Tereyağı Keyfi Sıvı Margarin’i bir tavaya alıp ısıtın.
  10. Kalın piyazlık doğranmış kırmızı soğanları tavaya ekleyip bir kaç dakika yüksek ateşte çevirin.
  11. 1 Pancarları, haşlanmış nohutları ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
  12. 1 Servis tabaklarına roka ve nane yapraklarını yayıp üzerine nohutlu pancar soteden ilave edin.
  13. 1 Ilıyan bonfilenizi dilimleyip pancarların üzerine ekleyin ve ince kıyılmış Frenk soğanlar ile süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon300 g
  • Enerji336 kcal
  • Protein9,5 g
  • Karbonhidrat46 g
  • Yağ13 g