Ana sayfa > Tarifler > Nohutlu Fırın Tavuk

İçindekiler

  • 5 yemek kaşığı Becel Zeytinyağlı
  • 4 diş sarımsak, kıyılmış
  • 1 tane közlenmiş kırmızı biber, doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı toz kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı pul biber
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 adet tavuk göğsü (100’er gramlık)
  • 2 su bardağı kiraz domates
  • 250 gram haşlanmış nohut
  • 5 dal maydanoz ve 5 dal kişniş

Hazırlık aşamaları

  1. Fırını 200 C derece ısıtın.
  2. Erittiğiniz Becel Zeytinyağlı’ya sarımsak, pul biber, kimyon, 1 çay kaşığı tuz ekleyip iyice karıştırın. Karışımdan 1 yemek kaşığı ayırıp servsi ederken kullanmak üzere yoğurda ekleyin.
  3. Tavukları pişirme kağıdına dizin ve fırça yardımıyla yağ karışımını sürün. Tepsiye kiraz domatesleri, nohutu, kırmızı biberi ve maydanoz ve kişnişin yarısıyla kalan yağ karışımı ve tuzu ekleyip karıştırın.
  4. Tavuklar pişene kadar 20-30 dakika fırınlayın. Yoğurtlu sos ve kişniş ve maydanozların kalanlarıyla servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon198,4 g
  • Enerji123,6 Kkal
  • Protein4,9 g
  • Karbonhidrat18,9 g
  • Yağ2,9 g