Ana sayfa > Tarifler > Muzlu Pancake

İçindekiler

  • Un - 1,5 su bardağı (140 gr)
  • Kepekli un – 2 çay bardağı (115 gr)
  • Şeker – 1,5 yemek kaşığı (15 gr)
  • Kabartma tozu - 1 çay kaşığı (2 gr)
  • Muz - 1 adet (215 gr)
  • Becel Standart Margarin – 1 yemek kaşığı (13 gr)
  • Az yağlı yoğurt – 1 su bardağı (225 gr)
  • Su – 1,5 çay bardağı (150 ml)
  • Yumurta beyazı – 4 adet (136 gr)

Hazırlık aşamaları

  1. Un, kepekli un, şeker ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın.
  2. Muzu dilimledikten sonra Becel Standart Margarin’le tavada 5 dakika soteleyin.
  3. Yumuşayan muzları bir çatalla püre haline getirin.
  4. Yoğurt, su ve ezilmiş muzu bir kapta homojen olana kadar karıştırın.
  5. Daha sonra iki karışımı birbirine ekleyin ve hamur haline getirin.
  6. Yumurta beyazlarını köpük haline gelinceye kadar mikserle 3 dakika çırpın.
  7. Çırpılmış yumurta beyazını hamura yavaşça yedirerek hamuru hazırlayın.
  8. Pancake hamurunu kızgın teflon tavaya bir kepçede yaklaşık 50 ml olacak şekilde dökerek her iki tarafı altın sarısı oluncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon140 g
  • Enerji199 kcal
  • Protein8,1 g
  • Karbonhidrat37,5 g
  • Yağ2,3 g