Ana sayfa > Tarifler > Mozarella Dolgulu Köfte

İçindekiler

  • 10 gr Becel Tereyağı Keyfi
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
  • 1 tane çırpılmış yumurta
  • 2 diş kıyılmış sarımsak
  • 2 yemek kaşığı doğranmış soğan
  • 1’er çay kaşığı kekik, nane, karabiber, tuz
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 100 g mozzarella

Hazırlık aşamaları

  1. Ekmek içi, yumurta, sarımsak, soğan, Becel Tereyağı Keyfi, kekik, nane, karabiber, tuz ve maydanozu bir kapta karıştırın.
  2. Karışıma kıymayı da ekleyip iyice harmanlayınız.
  3. Karışımdan golf topu büyüklüğünde alıp, içine mozzarella koyup tekrar top haline getirin. Bu yöntemle yaklaşık 12 adet köfte oluşturun.
  4. Yapışmaz bir tencerenin içine Becel Tereyağı Keyfi’ni sürüp, hazırlanan köfteleri yerleştirin. Kapağı kapalı bir şekilde kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • Karbonhidrat14,4 g
  • Enerji336,6 Kkal
  • Yağ19 g
  • 1 Porsiyon164,8 g
  • Protein27 g