Ana sayfa > Tarifler > Mini Poğaça

İçindekiler

  • Yumurta – 1 adet
  • Yumurta sarısı – 1 adet
  • Yoğurt – 1 çay bardağı
  • Eritilmiş Becel Tereyağı Keyfi Paket - 90 gr
  • Un - 300 gr
  • Lor peyniri - 150 gr
  • Kabartma tozu – 1 paket
  • İnce kıyılmış dereotu – ½ demet
  • Dilimlenmiş siyah zeytin - 60 gr
  • Becel Tuz

Hazırlık aşamaları

  1. Yumurta, yoğurt ve eritilmiş Becel Tereyağı Keyfi’ni geniş bir karıştırma kabında karıştırın.
  2. Unu, kabartma tozunu ve bir tutam tuzu ekleyip ele yapışmayan, hafif yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
  3. Lor peynirini, kıyılmış dereotunu ve dilimlenmiş siyah zeytinleri de hamura ekleyip fazla yoğurmadan karıştırın. Bu aşamada hamurun kıvamı yumuşarsa biraz daha un ekleyerek toparlayabilirsiniz.
  4. Hamurunuzu streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  5. Dinlenen hamuru 40 gr’lık parçalara bölüp tezgahta yuvarlayın. Yuvarladığınız parçaları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin.
  6. Üzerlerine fırça ile çırpılmış yumurta sürüp haşhaş, keten tohumu, susam ve çörek otu serpiştirin.
  7. Poğaçalarınızı 170⁰C’de üstleri ve altları pembeleşene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  8. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon100 g
  • Enerji267,8 Kcal
  • Protein8,7 g
  • Karbonhidrat28,9 g
  • Yağ14,1 g