Ana sayfa > Tarifler > Mini Hamburgerler

İçindekiler

  • Mini sandviç ekmeği - 10 adet (250 gr)
  • Köftelik kıyma (200 gr)
  • Soğan – 1 küçük boy (80 gr)
  • Maydanoz - 2 dal (10 gr)
  • Çeri domates – 5 adet (100 gr)
  • Yoğurt - 2 yemek kaşığı (60 gr)
  • Dereotu – 1 dal (5 gr)
  • Becel Pratik Tereyağı Keyfi Sıvı Margarin - 1 yemek kaşığı (10 gr)
  • Marul - 3 yaprak (60 gr)
  • Calve ketçap – 6 yemek kaşığı (60 gr)

Hazırlık aşamaları

  1. Kıymayı, rendelenmiş soğan ve ince kıyılmış maydanoz karıştırıp yoğurun.
  2. Köfte hamurundan ufak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üstlerine bastırıp yassılaştırarak yuvarlak köfte şekli verin.
  3. Yapışmaz tabanlı tavanızda Becel Pratik Tereyağı Keyfi’ni ısıtıp köfteleri tavaya yerleştirin. Arkalı önlü pişirin.
  4. Mini sandviç ekmeklerini ortadan ikiye bölüp köftelerin bulunduğu tavaya iç yüzleri tavaya gelecek şekilde yerleştirin.
  5. İnce kıyılmış dereotunu yoğurtla karıştırın ve ekmeklerin alt kısımlarına bu karışımdan bıçakla sürün.
  6. Üstlerine bir dilim çeri domates yerleştirip köfteleri koyun.
  7. Ekmeklerin üst kısmına ketçap sürün.
  8. Köftelerin üstüne bir parça marul yaprağı yerleştirip ketçaplı ekmeği üstüne kapatın.
  9. Renkli kürdanlar saplayıp sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon80 g
  • Enerji159 kcal
  • Protein8,2 g
  • Yağ5,4 g
  • Karbonhidrat19 g