Ana sayfa > Tarifler > Limon ve Yeşillikler Üzerinde Somon Risotto

İçindekiler

  • Soğan – 1 orta boy (120 gr)
  • Ayçiçeği yağı – 2 yemek kaşığı
  • Pirinç – 1,5 su bardağı (225 gr)
  • Su – 1 bardak (225 ml)
  • Sek beyaz şarap (Opsiyonel) – 1,5 su bardağı (300 ml)
  • Dondurulmuş bezelye – 1 çay bardağı (85 gr)
  • Limon rendesi – 1 adet (70 gr)
  • Taze yeşillikler – 4 yemek kaşığı (40 gr)
  • Somon fileto – 4 adet (1000 gr)
  • Becel Zeytinyağlı Margarin – 2,5 yemek kaşığı (50 gr)
  • Limon suyu – 1/2 çay bardağı (40 ml)

Hazırlık aşamaları

  1. Ayçiçeği yağını bir tencereye ekleyin ve ince doğranmış soğanı yumuşayana kadar sote edin.
  2. Ayıklanmış, yıkanmış pirinci ekleyin ve karıştırın.
  3. Dilerseniz şarap ekleyip pirinç şarabı emene kadar pişirebilirsiniz.
  4. Pişirme işlemi bitmeden en az 3 dakika önce bezelyeleri, limonu ve doğranmış taze yeşillikleri ekleyip yavaşça karıştırın.
  5. Risotto pişerken, her somon filetosunu kare şeklinde bir alüminyum folyoya yerleştirin ve üstüne Becel Zeytinyağlı Margarin ve limon suyunu sürün.
  6. Alüminyum folyoları kapatın ve önceden ısıtılmış 180oC’lik fırında 15 dakika ve rengi pembeleşinceye kadar pişirin.
  7. Balığı risottonun üzerine yerleştirin. Taze yeşilliklerle servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon543 g
  • Enerji705 kcal
  • Protein55 g
  • Karbonhidrat57 g
  • Yağ19 g