Ana sayfa > Tarifler > Lebeniye Çorbası

İçindekiler

  • Haşlanmış nohut – 1 su bardağı
  • Pirinç – ½ su bardağı
  • Yumurta – 1 adet
  • Un – 1 çorba kaşığı
  • Yoğurt - 200 gr
  • Et suyu - 1,5 l
  • Köftesi için:
  • Köftelik kıyma - 250 gr
  • Soğan – 1 orta boy
  • Becel Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Becel Tereyağı Keyfi Paket - 20 gr
  • Üstü için:
  • Becel Tereyağı Keyfi Paket - 15 gr
  • Kuru nane – 1 tatlı kaşığı

Hazırlık aşamaları

  1. Soğanı rendeleyip suyunu sıkın.
  2. Kıyma, bir tutam tuz, bir çay kaşığı yenibahar ve karabiberle karıştırıp yoğurun.
  3. Köfte hamurundan parçalar koparıp fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlayın. Hazırladığınız köfteleri bir tepsiye alıp üzerlerine un serpiştirin.
  4. Pirinci tencereye koyup üstüne et suyunu ekleyin. Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirip nohutları ilave edin.
  5. Yoğurdu bir kasede yumurta ve unla çırpın. İçine azar azar sıcak et suyu ilave ederek çırpmayı sürdürün.
  6. Yoğurtlu karışım ılıyınca tencereye yavaş yavaş ilave edin. Kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  7. Bir tavada 20 gr Becel Tereyağı Keyfi’ni eritip kızdırın.
  8. Unlanmış köfteleri bölüm bölüm tavaya ekleyip kızartın.
  9. Kızaran köfteleri çorbaya ekleyin.
  10. Başka bir tavada 15 gr Becel Tereyağı Keyfi’ni eritip içine kuru naneyi ilave edin. Naneleri biraz kavurduktan sonra çorbanın üstüne döküp sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon250 g
  • Enerji196 Kcal
  • Protein11,2 g
  • Karbonhidrat16,7 g
  • Yağ9,4 g