Ana sayfa > Tarifler > Körili Yasemin Pirinçli Ilık Pilav

İçindekiler

  • Yasemin pirinci – 1 su bardağı (160 gr)
  • Becel Zeytinyağlı Margarin – 1,5 yemek kaşığı (17 gr)
  • Köri – 1/2 yemek kaşığı (2 gr)
  • Çekirdeksiz kuru üzüm – yarım avuç kadar (20 gr)
  • Kabak çekirdeği içi – 1/2 çay bardağı (25 gr)
  • Elma sirkesi – 1 yemek kaşığı (10 gr)
  • Limon suyu – 1/4 çay bardağı (25 ml)
  • Becel Tuz – 1/2 çay kaşığı (1 gr)
  • Karabiber – 1/2 çay kaşığı (1 gr)
  • Dondurulmuş bezelye – 1 çay bardağı (60 gr)
  • Yeşil elma – 1/4'ü kullanılacak (40 gr)

Hazırlık aşamaları

  1. Yasemin pirincinizi haşlayıp bir kenarda soğumaya bırakın.
  2. Kısık ateşte iki yemek kaşığı Becel Zeytinyağlı Margarin’i eritin.
  3. Eriyen yağa sırayla köri, kuru üzüm ve kabak çekirdeklerini ilave edip 2 dakika soteledikten sonra ateşten alın.
  4. Çeyreğini kullanacağınız yeşil elmanın kabuğunu soyup 1 cm kalınlığında dilimleyin.
  5. Elmaları bezelyelerle birlikte tavaya ekleyip tüm malzemelerle karıştırın.
  6. Tavaya sirke, limon suyu, karabiber ve Becel Tuz’u ilave ederek sosu hazırlayın.
  7. Sosu haşlanmış yasemin pirincinizle karıştırın, ılık pilavınız servise hazır.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon100 g
  • Enerji270 kcal
  • Protein6,6 g
  • Karbonhidrat46 g
  • Yağ6,8 g