Ana sayfa > Tarifler > Kırmızı Mercimek Salatası

İçindekiler

  • Pul biber – 1 çay kaşığı (2 gr)
  • Kimyon – 1 çay kaşığı (2 gr)
  • Becel Tuz – 1,5 çay kaşığı (3 gr)
  • Kırmızı soğan – en küçük boyun 1/3'ü (10 gr)
  • Sarımsak – 1 diş (2 gr)
  • Kırmızı mercimek – 1,5 su bardağı (255 gr)
  • Becel Zeytinyağlı Margarin – 2 yemek kaşığı (23 gr)
  • Közlenmiş kırmızı biber – 1 orta boyun 1/3'ü (20 gr)
  • Çeri domates – 3 adet (60 gr)
  • Taze nane – 1/2 demet (43 gr)
  • Balzamik sirke – 2 yemek kaşığı (20 gr)

Hazırlık aşamaları

  1. Piyazlık doğranmış soğanı, baharatlar, sirke ve Becel Tuz’u bir kasede karıştırarak buzdolabında 15 dakika marine edin.
  2. Mercimekleri 3 su bardağı su ile haşlayın, suyunu tamamen çektikten sonra ateşin altını kapatın ve Becel Zeytinyağlı Margarin’i ilave edin ve yağ eriyene kadar yavaşça karıştırın.
  3. Çeri domatesleri dörde kesin, sarımsakları dövün, közlenmiş biberi küp küp doğrayın.
  4. Ocaktan aldığınız mercimekler oda sıcaklığına geldiğinde belirtildiği şekilde hazırlanan diğer malzemelerle harmanlayarak servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon110 g
  • Enerji125 kcal
  • Protein6,6 g
  • Karbonhidrat17 g
  • Yağ4 g