Ana sayfa > Tarifler > Kereviz Soslu Hindi Etli Kuskus Salatası

İçindekiler

  • Kereviz - 1 adet en küçük boy (135 gr)
  • Soya sosu – 2 yemek kaşığı (20 ml)
  • Becel Zeytinyağlı Margarin – 2 yemek kaşığı (23 gr)
  • Toz kişniş - 1 çay kaşığı (2 gr)
  • Mantar – 7 adet (105 gr)
  • Limon suyu - 1/2 çay bardağı (50 ml)
  • Hindi göğüs – 1 küçük boy (240 gr)
  • Kuskus - 1 su bardağı (150 gr)
  • Kuş üzümü – 1 yemek kaşığı (15 gr)
  • Nohut – 3 yemek kaşığı (45 gr)
  • Taze nane – 1/2 demet (43 gr)
  • Badem – bir avuç (40 gr)

Hazırlık aşamaları

  1. Küp doğranmış kerevizleri yumuşayıncaya kadar buharda pişirin.
  2. Kerevizler sıcakken soya sosunu, Becel Zeytinyağlı Margarin’i, kişnişi mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz bir püre elde edin.
  3. Mantarları limonlu suda 10 dakika haşladıktan sonra süzün.
  4. Hindi göğsünü kısık ateşte yaklaşık 15 dakika haşlayın, süzün ve didikleyerek parçalara ayırın.
  5. Kuskusları kaynayan suya ilave edin.
  6. Haşlanan kuskusları sos, hindi, haşlanmış nohut, ikiye kesilmiş mantarlar ve kuş üzümüyle birleştirin.
  7. Son olarak nane yapraklarını ve bademleri de ilave ederek servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon220 g
  • Enerji248 kcal
  • Protein21,4 g
  • Karbonhidrat20 g
  • Yağ9,8 g