Ana sayfa > Tarifler > Keçi Peynirli Dana Biftek

İçindekiler

  • Dana biftek - 8 orta boy (800 gr)
  • Pırasa – 1 orta boy (250 gr)
  • Havuç – 4 küçük boy (200 gr)
  • Keçi peyniri – 2 kibrit kutusu (60 gr)
  • Lor peyniri - 4 yemek kaşığı (60 gr)
  • Badem - 1 avuç (40 gr)
  • Karabiber - 1 çay kaşığı (2 gr)
  • Becel Tuz – 2 çay kaşığı (4 gr)
  • Becel Pratik Tereyağı Keyfi - 2 yemek kaşığı (20 gr)

Hazırlık aşamaları

  1. Dana biftekleri Becel Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  2. Tavada Becel Pratik Tereyağı Keyfi Sıvı Margarin’i eriterek rendelenmiş havuç ve ince dilimlenmiş pırasaları 3 dakika soteleyin, ardından tavanın altını kapatın.
  3. Tuzsuz, kabuksuz bademleri ve peyniri tavaya ilave ederek koyu kıvamlı bir harç elde edin.
  4. Biftekleri döverek 1 cm kalınlığında açın.
  5. Tüm bifteklere eşit miktarda peynirli karışımdan sürerek yayın.
  6. Daha sonra biftekleri rulo yapın ve 180 derecede 25 dakika fırınlayın ve ardından servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon375 g
  • Enerji505 kcal
  • Protein54 g
  • Karbonhidrat17,5 g
  • Yağ24,3 g