Ana sayfa > Tarifler > Karalahana & Tavuklu Kabak

İçindekiler

  • 3 küçük kabak
  • 1 yemek kaşığı Becel Zeytinyağlı
  • 1/2 su bardağı doğranmış soğan
  • 2 su bardağı karalahana
  • 1 tane Knorr tavuk suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış esmer pirinç
  • 300 g haşlanmış tavuk göğsü, küçük parçalara doğranmış
  • 1/2 su bardağı domates sosu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan (isteğe bağlı)

Hazırlık aşamaları

  1. Kabakları boylamasına ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın.
  2. İçleri yukarı gelecek şekilde tepsiye dizip içlerine fırça yardımıyla eritilmiş Becel Zeytinyağlı’yı sürün.
  3. Karabiber ve tuz ektikten sonra 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  4. Bir tavada, doğranmış soğanı Becel Zeytinyağlı’yla soteleyin, soğanlar pembeleşince karalahanayı ekleyin, karalahana suyunu bıraktıktan sonra Knorr tavuk suyunu ekleyin ve pişirin.
  5. Bir kapta soğanlı karaalahanayı, tavuk göğsünü, esmer pirinci, domates sosunu, kekiği ve sarımsak tozunu karıştırın.
  6. Bir kapta soğanlı karaalahanayı, tavuk göğsünü, esmer pirinci, domates sosunu, kekiği ve sarımsak tozunu karıştırın.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • Enerji197,7 Kcal
  • Protein15,4 g
  • Karbonhidrat27,6 g
  • Yağ2,61 g