Ana sayfa > Tarifler > Kabaklı Lorlu Gül Böreği

İçindekiler

  • Yufka (200 gr)
  • Becel Tereyağı Keyfi Kase (50 gr)
  • Süt – 1/4 su bardağı (50 gr)
  • Kabak – orta boy (160 gr)
  • Taze lor peyniri – 12 yemek kaşığı (150 gr)
  • Dereotu – 1/3 demet (25 gr)
  • Yumurta sarısı – 1 adet (20 gr)
  • Çörek otu – 2 çay kaşığı (5 gr)
  • Karabiber – 1 çay kaşığı (2 gr)

Hazırlık aşamaları

  1. Kabağı rendeleyip bir süzgece alın; suyunu iyice sıkarak süzün.
  2. Lor peyniri, ince kıyılmış dereotu ve karabiberle birlikte karıştırma kabına alıp karıştırın.
  3. Eritilmiş Becel Tereyağı Keyfi ile sütü bir kasede karıştırın.
  4. Yufkaları dörde bölüp 8 parça yufka elde edin.
  5. Yufkaları tezgah üzerinde üst üste yerleştirin. En üstteki yufkanın üstüne bir fırça ile süt ve Becel Tereyağı Keyfi karışımını hafifçe sürün.
  6. Kabak ve lor karışımından bir miktar alıp ince bir hat halinde yufkanın uzun kenarına yayın.
  7. Yufkayı ince rulo şeklinde sarıp uç kısmını içe doğru kıvırarak gül şeklinde sarın.
  8. Tüm yufkalarla aynı şekilde böreklerinizi hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsinize yerleştirin.
  9. Üstlerine bir fırça ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin.
  10. Önceden ısıtılmış 180⁰C fırında böreklerinizi pembeleşene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  11. 1 10 dakika dinlendirip servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon90 g
  • Enerji158 kcal
  • Protein5,4 g
  • Yağ7,7 g
  • Karbonhidrat16,9 g