Ana sayfa > Tarifler > Ispanaklı Kaşarlı Mantarlı Kapalı Pide

İçindekiler

  • Ekmek hamuru (fırından alabilirsiniz) – 2 adet
  • Becel Tereyağı Keyfi - 40 gr
  • Kuzu ıspanak - 500 gr
  • Rendelenmiş kaşar peyniri - 200 gr
  • Ufak küp doğranmış mantar - 200 gr
  • İnce yemeklik doğranmış 1 küçük soğan
  • Kıyılmış sarımsak – 1 diş
  • Yumurta sarısı – 1 adet
  • Susam
  • Çörekotu
  • Becel Tuz
  • Karabiber

Hazırlık aşamaları

  1. Ispanakları tuzlu kaynar suda 2 dakika bekletip çıkarın. Suyunu iyice sıkıp ince kıyın.
  2. Becel Tereyağı Keyfi’ni bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı ekleyin. Bir iki dakika kavurup mantarları ilave edin.
  3. Tuz ve karabiber ekleyerek lezzetlendirin. Mantarlar kavrulduktan sonra ateşten alın.
  4. Ispanağı ve kaşar peynirini ilave edip karıştırın.
  5. Ekmek hamurunu unlanmış tezgahta merdane ile açın.
  6. Ispanaklı iç harcınızı hamurun ortasına uzunlamasına yayıp hamurun 2 kenarını ve uçlarını içe doğru katlayarak yapıştırın.
  7. Ters çevirip yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirin. Üstüne fırça ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpiştirin.
  8. Önceden ısınmış 200°C fırında üstü ve altı pembeleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Dışının fazla sertleşip kurumaması için pişirme süresi boyunca fırının içine su dolu bir kap koyun.
  9. Fırından çıkarıp sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon200 g
  • Enerji355,6 Kcal
  • Protein14,4 g
  • Karbonhidrat48,3 g
  • Yağ12,6 g