Ana sayfa > Tarifler > Havuçlu Kek

İçindekiler

  • Un – 1 çay bardağı (55 gr)
  • Kepekli un – 6 silme yemek kaşığı (40 gr)
  • Kabartma tozu – 1/2 çay kaşığı (1 gr)
  • Tarçın - 1/2 çay kaşığı (1 gr)
  • Pekmez - 5 yemek kaşığı (100 gr)
  • Becel Pratik Tereyağı Keyfi - 3 yemek kaşığı (30 gr)
  • Yumurta - 1 adet (50 gr)
  • Havuç - 2 orta boy (170 gr)
  • Ceviz - bir avuç (40 gr)
  • Yumurta beyazı –1 adet (35 gr)

Hazırlık aşamaları

  1. Unu, kepekli unu, kabartma tozunu ve tarçını karıştırıp eleyin.
  2. Pekmez, Becel Pratik Tereyağı Keyfi sıvı margarin ve yumurtayı yumuşak ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
  3. Elenmiş kuru malzemeleri yumurta karışıma ekleyerek alttan üstte doğru tahta bir kaşıkla karıştırarak hamur elde edin.
  4. Daha sonra karışıma rendelenmiş havucu ve kabaca doğradığınız cevizi ilave edin.
  5. Yumurta beyazlarını, yaklaşık 3 dakika, kıvamlı köpük olana kadar çırpın ve hamura yedirin.
  6. Kek kalıbını yağlayarak karışımı boşaltın.
  7. 175 derecede 40 dakika fırınlayarak servis yapın.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon70 g
  • Enerji165 kcal
  • Protein3,9 g
  • Karbonhidrat22,7 g
  • Yağ7 g