Ana sayfa > Tarifler > Havuçlu Bezelyeli Bademli Pilav

İçindekiler

  • Pirinç – 1 su bardağı (160 gr)
  • Et suyu – 1,5 su bardağı (300 ml)
  • Becel Pratik Tereyağı Keyfi – 2 yemek kaşığı (20 gr)
  • Kabuksuz badem (50 gr)
  • İç bezelye (100 gr)
  • Havuç - 1 orta boy (110 gr)
  • Tuz – 1 çay kaşığı (2 gr)
  • Karabiber - 1 çay kaşığı (2 gr)

Hazırlık aşamaları

  1. Bademleri yağsız tavada kavurup kenara alın.
  2. Becel Tereyağı Keyfi’ni yapışmaz tabanlı bir tencerede ısıtın.
  3. Küçük küpler halinde doğranmış havuçları ve bezelyeleri ekleyip 1 dakika kavurun.
  4. Pirinçleri ilave edip bir tutam tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin.
  5. 1 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra sıcak et suyunu ilave edin.
  6. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
  7. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirip ateşten alın.
  8. Kavrulmuş bademleri ekleyip karıştırın ve 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon90 g
  • Enerji141 kcal
  • Protein4,1 g
  • Yağ5 g
  • Doymamış yağ0,5 g
  • Karbonhidrat20,4 g
  • Şeker1,8 g
  • Sodyum184,3 mg
  • Lif1,8 g