Ana sayfa > Tarifler > Hardal Soslu Izgara Somon

İçindekiler

  • Derisi ve kılçığı alınmış somon - 150 gr
  • Becel Tereyağı Keyfi Kase – 1 çorba kaşığı
  • Karışık Akdeniz yeşillikleri
  • Pancar – 1 küçük
  • Dijon hardal – 1 tatlı kaşığı
  • Bal – 1 tatlı kaşığı
  • Elma sirkesi – 1 çorba kaşığı
  • Becel Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Hazırlık aşamaları

  1. Pancarı yağlı kağıda sarıp 200⁰C fırında 30 dakika fırınlayın.
  2. Fırından çıkarıp ılıdıktan sonra kabuklarını soyun ve julyen doğrayın.
  3. Becel Tereyağı Keyfi’ni yapışmaz tabanlı bir tavada ısıtın. Somonu tavaya alıp orta ateşte 3 dakika pişirin.
  4. Tuz ve taze çekilmiş karabiber serpiştirip ters çevirin.
  5. Tekrar tuz ve taze çekilmiş karabiber serpiştirip 2 dakika daha pişirin.
  6. Harda, bal ve elma sirkesini bir kasede karıştırın. Sostan bir tatlı kaşığı ayırıp kalanını Akdeniz yeşillikleri ve pancarlarla karıştırın.
  7. Soslanmış yeşillikleri servis tabağına alın.
  8. Üstüne somonu koyup ayırdığınız sosu gezdirerek hemen servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon350 g
  • Enerji337,2 Kcal
  • Protein31,2 g
  • Karbonhidrat18,2 g
  • Yağ15,8 g