Ana sayfa > Tarifler > Granola Bar

İçindekiler

  • Becel Tereyağı Keyfi Paket - 100 gr
  • Yulaf - 200 gr
  • Ay çekirdeği içi - 50 gr
  • Susam - 30 gr
  • Badem - 50 gr
  • Bal - 60 gr
  • Esmer şeker - 100 gr
  • Kuru üzüm - 50 gr
  • Kabaca doğranmış kuru erik - 50 gr
  • Bir tutam Becel Tuz

Hazırlık aşamaları

  1. Fırınınızı önceden 170⁰C’de ısıtın 18x25 cm büyüklüğündeki dikdörtgen bir kabı yağlayıp yağlı kağıtla kaplayın.
  2. Yulafları, çekirdekleri, susamları ve bademleri fırın tepsisine koyup 5-10 dakika fırınlayın.
  3. Becel Tereyağı Keyfi’ni, bal ve esmer şekerle birlikte bir tencereye alıp ısıtın.
  4. Fırınladığınız malzemeleri, kuru üzüm ve eriği, bir tutam tuzu ve ılık ballı karışımı geniş bir karıştırma kabında karıştırın.
  5. Karışımı kalıba döküp üzerine bastırarak ve malzemelerin iyice sıkışmasını sağlayın.
  6. 20 dakika pişirdikten sonra kalıbın üzerini folyo ile kapatarak 15 dakika daha pişirin.
  7. Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp 12 parçaya bölerek servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon60 g
  • Enerji256 Kcal
  • Protein5,4 g
  • Karbonhidrat33,1 g
  • Yağ12,5 g