Ana sayfa > Tarifler > Frambuazlı Muffin

İçindekiler

  • Becel Tereyağı Keyfi (100 gr)
  • Toz şeker – 2/3 su bardağı (130 gr)
  • Yumurta – 2 adet
  • Süt – 1/2 su bardağı (120 ml)
  • Un – 2 su bardağı (260 gr)
  • Kabartma tozu – 1/2 paket
  • Frambuaz (150 gr)
  • Vanilya – 1/2 paket
  • Becel Tuz

Hazırlık aşamaları

  1. Oda sıcaklığında yumuşamış Becel Tereyağı Keyfi ile şekeri bir karıştırma kabına alıp tel çırpıcı ile çırparak karıştırın.
  2. Çırpılmış yumurtaları ekleyip karıştırmayı sürdürün.
  3. Sütü de ilave edip homojen bir karışım haline getirin.
  4. Unu kabartma tozu ile birlikte eleyerek başka bir kaba alın.
  5. İçine şekeri, bir tutam tuzu ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
  6. Kuru malzemelerinizi sıvıların bulunduğu kaba alıp bir spatula ya da tahta kaşık ile homojen hale gelene kadar yavaşça karıştırın.
  7. Frambuazlarınızı hafifçe unlayıp kek karışımınıza ekleyip yavaşça ve kısa süre karıştırın.
  8. Muffin kalıplarınıza çift kat muffin kağıdı yerleştirin.
  9. Kalıpların üstünden bir parmak boşluk kalacak şekilde kek karışımınızı pay edin. 180°C fırında kontrollü olarak yaklaşık 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon40 g
  • Enerji110 kcal
  • Protein2,1 g
  • Yağ4 g
  • Karbonhidrat16,3 g