Ana sayfa > Tarifler > Fırında Sebzeli Kuzu Sarma

İçindekiler

  • Tek parça kemiksiz kuzu but - 1,5 kg
  • Eritilmiş Becel Tereyağı Keyfi Kase - 20 gr
  • İç bezelye – 1 su bardağı
  • Ufak küp doğranmış havuç – 1 adet
  • Arpacık soğan – 10 adet
  • Kıyılmış sarımsak – 1 diş
  • Kıyılmış biberiye – 1 dal
  • Becel Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Hazırlık aşamaları

  1. Eritilmiş Becel Tereyağı Keyfi’ni sarımsak, biberiye, bir tutam tuz ve taze çekilmiş karabiberle karıştırın.
  2. Kuzu budunu 2 parça streç film arasına alarak tezgaha koyup döverek biraz inceltin.
  3. Eti streç filmden çıkarıp büyükçe bir parça yağlı kağıt üzerine alın. Hazırladığınız karışımı elinizle etin her tarafına sürerek yedirin.
  4. Eti yağlı kağıt üstüne düzgün bir şekilde yerleştirin.
  5. Havuçların ve bezelyelerin yarısını etin ortasına düz bir hat şeklinde yayıp eti rulo şeklinde sıkıca sarın. Yağlı kağıt ile de sıkıca sarıp kağıdın uç kısımlarını kıvırarak sıkıca kapatın.
  6. Eti fırın kabına yerleştirip dibine bir su bardağı ılık su ekleyerek 180°C’de 1,5 saat pişirin.
  7. Pişme süresi boyunca Kabın dibindeki suyun bitmediğinden emin olun. Su biterse yeniden ılık su ekleyin.
  8. 1,5 saat sonra Eti kağıttan çıkarın, arpacık soğanları ve kalan sebzeleri kaba ekleyin.
  9. Bu şekilde yarım saat daha pişirdikten sonra 15 dakika dinlendirip dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon140 g
  • Enerji121,7 Kcal
  • Protein15,1 g
  • Yağ4,8 g