Ana sayfa > Tarifler > Fırında Hindi But

İçindekiler

  • Hindi but – 1 adet
  • Becel Tereyağı Keyfi Kase – 2 çorba kaşığı
  • Arpacık soğan – 10 adet
  • Ufak taze patates – 12 adet
  • İri doğranmış havuç – 2 adet
  • Sarımsak – 2 diş
  • Biberiye – 1 dal
  • Becel Tuz
  • Karabiber

Hazırlık aşamaları

  1. Hindi budunun sığabileceği genişlikte bir tavada Becel Tereyağı Keyfi’ni ısıtın.
  2. Hindi budunu tavaya alıp her yüzünü yüksek ateşte mühürledikten sonra bir fırın kabına aktarın.
  3. Patatesleri, soğanları, sarımsakları, havuçları ve biberiyeyi de kaba alın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpiştirip kabın dibine 1 su bardağı sıcak su ekleyin.
  4. Kabın üstünü alüminyum folyo ile sarıp 200⁰C’de her yarım saatte bir suyunu kontrol ederek 1,5 saat pişirin. Pişirme süresi boyunca kabın içindeki su biterse azar azar sıcak su ekleyin.
  5. 2 saat sonra folyoyu açıp 15 dakika daha pişirin.
  6. Fırından çıkarıp sebzeler eşliğinde sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon275 g
  • Enerji238,3 Kcal
  • Protein9,9 g
  • Karbonhidrat39,4 g
  • Yağ5,3 g