Ana sayfa > Tarifler > Etli Kuru Kayısılı Bademli Pilav

İçindekiler

  • Pirinç – 1 su bardağı
  • Sıcak et suyu – 1,5 su bardağı
  • Becel Tereyağı Keyfi Kase – 2 çorba kaşığı
  • Kuşbaşı doğranmış kuzu eti - 150 gr
  • Kavrulmuş kabuksuz badem – ½ su bardağı
  • Küp doğranmış kuru kayısı
  • 6-7 adet
  • Becel Tuz
  • Karabiber

Hazırlık aşamaları

  1. Kuzu etlerini bir kaşık Becel Tereyağı Keyfi ile birkaç dakika kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın.
  2. Kalan bir kaşık Becel Tereyağı Keyfi’ni yapışmaz tabanlı bir tencerede ısıtıp pirinçleri ekleyin.
  3. Tuz ve karabiber ilave ederek birkaç dakika kavurun.
  4. Etleri, bademleri, kayısıları ve et suyunu da ekleyip karıştırın.
  5. Üstü kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
  6. Pirinçler suyunu çekince ateşten alın. 20 dakika dinlendirip servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon200 g
  • Enerji395,8 Kcal
  • Protein16,9 g
  • Karbonhidrat49,4 g