Ana sayfa > Tarifler > Elmalı Crumble Kek

İçindekiler

  • Becel Tereyağı Keyfi Paket Margarin (800 gr)
  • Toz şeker – dolu 1 çay bardağı (90 gr)
  • Yumurta – 2 adet
  • Un – (100 gr)
  • Kabartma tozu – 1,5 çay kaşığı
  • Tarçın – 1 çay kaşığı
  • Becel Tuz – 1 tutam
  • Vanilya özütü – 1 çay kaşığı
  • Granny Smith elma – 2-3 adet
  • Un (130 gr)
  • Esmer şeker (50 gr)
  • Becel Tereyağı Keyfi Paket Margarin (60 gr)
  • Tarçın – 1/2 çay kaşığı
  • Becel Tuz – bir tutam
  • Yulaf (50 gr)

Hazırlık aşamaları

  1. Fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın.
  2. 20 cm çapında yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp yağlı kağıt ile kaplayın.
  3. Crumble hazırlamak için 130 gr un, 50 gr esmer şeker, oda sıcaklığında beklemiş 60 gr Becel Tereyağı Keyfi Paket Margarin, yarım çay kaşığı tarçın ve bir tutam tuzu rondoda karıştırın.
  4. Bu karışımı bir kaba alıp içine yulafları da ekleyerek karıştırın.
  5. Crumble hazır beklerken kek hazırlıklarına geçin.
  6. Şeker ve oda sıcaklığında bekletilmiş Becel Tereyağı Keyfi Paket Margarin’i bir kaç dakika mikserde çırpıp krema kıvamına getirin.
  7. Mikser çalışırken yumurtaları teker teker ekleyip çırpmayı sürdürün.
  8. Yumurtalar iyice karıştıktan sonra mikseri durdurup un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu bir spatula ile karıştırarak karışıma yedirin.
  9. Vanilya özütünü de ekleyip karıştırın.
  10. Kek karışımınızı kalıba boşaltın. Üzerini spatula ile düzleştirin.
  11. 1 Elmaları soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
  12. 1 İnce ince dilimleyip kekin üzerine güzelce dizin.
  13. 1 Elmaları dizerken kalıbın kenarlarından içeri doğru yarım santim kadar boşluk bırakın.
  14. 1 Crumble karışımını da elmaların üzerine yayıp önceden ısınmış fırında 35 dakika pişirin.
  15. 15 dakika dinlendikten sonra kalıptan çıkarın. Dilimleyerek ılık olarak servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon45 g
  • Enerji102 kcal
  • Protein1,6 g
  • Karbonhidrat15 g
  • Yağ4 g