Ana sayfa > Tarifler > Damlasakızlı Kabak Çorbası

İçindekiler

  • Küp doğranmış kabak – 2 adet
  • Küp doğranmış küçük soğan – 1 adet
  • Becel Tereyağı Keyfi Kase – 1 çorba kaşığı
  • Dövülmüş damlasakızı – 3 adet
  • Taze krema - 100 ml
  • Sıcak sebze suyu - 500 ml
  • Becel Tuz
  • Karabiber

Hazırlık aşamaları

  1. Becel Tereyağı Keyfi’ni tencerede ısıtıp soğanları ve kabakları ekleyin.
  2. Birkaç dakika karıştırarak kavurup sebze suyunu ve damlasakızlarını ilave edin.
  3. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp kaynamaya koyun.
  4. Kaynadıktan sonra kremayı ekleyip tekrar kaynama noktasına getirin.
  5. Ateşten alıp el blenderinden geçirerek pürüzsüz ve homojen bir kıvama gelmesini sağlayın.
  6. Arzuya göre üstünü taze kekik ve krema ile süsleyerek sıcak servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon50 g
  • Enerji38,1 Kcal
  • Protein1 g
  • Karbonhidrat16,4 g
  • Yağ2,4 g